Zingo társasjáték

Zingo társasjáték
6 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 195 Ft

 

A Zingo egy gyors, szórakoztató társasjáték. Nagyszerű időtöltés azoknak, akik még nem tudnak olvasni, és azoknak is, akik már tudnak, mert a játékhoz a képek és a leírt szavak egyaránt használhatóak.

Kiválóan fejleszti a koncentrációt, a gyorsaságot, a memóriát - és mindezt vidám Zingo-hangulatban : )

 

Részletek

A Játék célja
A játékosok megpróbálják elsőként befedni Zingo táblájukat az odaillő lapocskákkal.

A játék
Az Osztó minden alkalommal elcsúsztatja az adagolót előre majd vissza, hogy két Zingo lapocska láthatóvá váljon.
Ha egy játékos ugyanolyan képet lát a Zingo lapocskán, mint amilyen Zingo tábláján van, hangosan kimondja a nevét, elveszi a lapocskát, és a Zingo tábláján a megfelelő képre helyezi. A fel nem használt lapocskákat az Osztó félrerakja.
Ha kettő vagy több játékos szeretné ugyanazt a lapocskát megszerezni, azé lesz, aki a leghamarabb kimondja a nevét. Az Osztó dönti el, hogy ki mondta először. Ha az Osztó úgy dönt, hogy döntetlen, a lapocskát visszarakja a Zingo Adagolóba.
Az Osztó a biró! Ha egy játékos kimondja egy lapocskán szereplő ábra nevét, anélkül, hogy szüksége volna rá, az Osztónak figyelmeztetnie kell. Három ilyen figyelmeztetés után 1 db Zingo lapocskát le kell vennie a táblájáról. További három figyelmeztetés után még 1-et, és így tovább. A figyelmeztetett játékos döntheti el, hogy melyik lapocskát veszi le.
A győztes az lesz, aki eléri a “Blackout”-ot, vagyis az összes képet a Zingo tábláján Zingo lapocskák borítanak, és hangosan kimondja, hogy ZINGO, ezzel megnyerve a játékot. A következő játékban a győztes lesz az Osztó

Különböző nehézségi fokozatok
A Zingo tábláknak két oldaluk van, ezért különböző nehézségű játékokra is módot ad.
A zöld szélű táblákon szereplő ábrák, kevesebbszer ismétlődnek a többi táblán. A legtöbb esetben a játékosoknak nem kell versenyezni a lapocskákért. Ezen a szinten van ugyan verseny a játékosok között, de nem túl erős, így ezt inkább a fiatalabb játékosoknak ajánljuk.
A piros szélű táblákon több ábra azonos a többi táblán szereplőkkel. Ezen a szinten tehát nagy a verseny a játékosok között, ez teszi még izgalamasabbá a játékot. Ezt a verziót idősebb vagy gyakorlott játékosoknak ajánljuk.

Játékváltozatok
Zingo I.: Az győz, akinek 3 lapocskája lesz egy sorban vizszintesen, függőlegesen vagy keresztben, vagy négyszögben.
Zingo II.: Válasszanak a játékosok egy formát, amely szerint el kell helyezni a Zingo lapocskákat a Zingo táblán. Lehet akár négyzet, kereszt, négy sarok, stb alakzatban. Akinek először kijön a minta, az nyer.
Zingo III.: Ebben az esetben a játékosok kettő vagy több Zingo táblát is használnak egyszerre egy játék során. A győztes az lesz, aki elsőként kitölt legalább egy kártyáját.

Adatok
Termék mérete
26 cm x 21 cm x 9 cm
Doboz tartalma
1 db Zingo adagoló, 72 db műanyag képes lapocska, játékszabály, 8 db kétoldalas Zingo tábla
Fejlesztett terület
figyelem, reflex, képfelismerés, szociális kapcsolatok, memória
Árkategória
D) 5.000-10.000 Ft között
Gyártó
ThinkFun
Életkor
4 éves kortól
Cikkszám
3145
Tömeg
700 g/db
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Videó