Új jelszó kérése
Szűrés
Árkategória
Gyártó
Életkor
Mulungu a Facebookon
Hírlevél
Termékajánló
Termék részletek


Bolond torony - Crazy Tower

Bolond torony - Crazy Tower
 • Bolond torony - Crazy Tower
 • Bolond torony - Crazy Tower
 • Bolond torony - Crazy Tower
 • Bolond torony - Crazy Tower
6 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 201 Ft
Gyártó:

 

A torony csak épül, egyre magasabbra és magasabbra, de vajon még meddig épülhet, anélkül hogy összedőlne?

Acél idegzet és biztos kezek szükségesek a legőrületesebb tornyok felépítéséhez – ha mindez Neked is megvan, akkor kezdődhet is az építkezés.

Játékosok száma: 2-6 fő

Játékidő: 10-15 perc

 

 

 • Előkészületek:

  A játék során a két építőmunkás is tartóoszlopként használható, bármelyik oszlop helyére beépíthetőek. Válassz egy stabil, vízszintes felületet, és helyezz el rajta egy bambuszlemezt. A lemezen található színes sávon belül, helyezz el 7 oszlopot, egymástól nagyjából egyenlő távolságra, majd tégy fel még egy lemezt az oszlopok tetejére. A következő szintre is rakj fel 7 oszlopot, majd az oszlopokra egy újabb lemezt. Végül a harmadik szintre is tégy 7 oszlopot, majd az oszlopok tetejére ismét egy lemezt.  A játék menete:

   

  A játék célja, hogy a torony alsó szintjeihez használt építőelemeket óvatosan kihúzva, és újra felhasználva minél magasabbra építsd a tornyot, anélkül, hogy összedőlne.

   

  A legfiatalabb játékos kezdi a játékot: csak az egyik kezedet használva, óvatosan távolítsd el az egyik tartóoszlopot az építményből, és helyezd a legfelső szinten található lemezen látható színes sávra. Ezután a következő játékosok felváltva megismétlik a műveletsort. Ha egy szintre már felkerült 2-3 oszlop, akkor fedjétek le a megmaradt bambuszlemezek egyikével, majd az új emeleten folytassátok az építkezést. Minden játékosnak ki kell vennie egy oszlopot a toronyból, és a tetejére helyezni, vagy le kell zárnia az emelet egy bambuszlemezzel. A lemezek felrakása is lépésnek számít. Az oszlopok a torony bármely alsóbb részéről eltávolíthatóak, és felhasználhatóak.  A játékot 4 módon is játszhatjuk:

   

  Csak a móka kedvéért (csapatjáték): A játékszabály mellőzésével, az oszlopokat és a lemezeket felhasználva építsetek minél magasabb tornyot. Nem kell betartanotok semmilyen szabályt, a lényeg, hogy közösen minél magasabb és bonyolultabb tornyot építsetek.

   

  A legfiatalabb építészeknek: Építsetek tornyot úgy, hogy szintenként 3-3 tartóoszlopot használtok fel. Ügyeljetek rá, hogy lehetőleg egyforma távolságra legyenek egymástól az oszlopok. Vajon fel tudod-e használni az összes tartóoszlopot anélkül, hogy a torony összedőlne?


  Haladó építészeknek: Építsd úgy a tornyot, hogy minden szinthez csak 2 tartóoszlopot használsz fel. Így sokkal magasabb, ám sokkal ingatagabb tornyot tudsz építeni. Vajon fel tudod-e használni az összes bambuszlemezt anélkül, hogy a torony összedőlne?


  Őrült építészeknek: Kezdd az építkezést a torony tetejével. Helyezd a csúcsos oldalával lefelé az asztalra, és kezdj el építkezni. Használj 2 oszlopot minden emelethez! Sok szerencsét!

   


  A vesztes:


  Ha valaki leborítja a tornyot, elveszíti a játékot. De sebaj, játsszatok még egyet, minden alkalom egy új győztest tartogathat.

   

   

 • Anyaga
  bambusz
  Doboz tartalma
  19 bambusz oszlop, 9 bambusz lemez, 1 bambusz tető, 2 bambusz építőmunkás, 1 játékszabály
  Árkategória
  D) 5.000-10.000 Ft között
  Gyártó
  Hape
  Életkor
  3+
  Cikkszám
  4224
  Tömeg
  1,25 kg/darab
 • Crazy Tower

Webáruház készítés