Kreatív játékok / Művészeti kellékek

A kreativitás egy olyan fejleszthető készség, képesség, mely a mindennapi életünket könnyebbé teszi. A kreatív tevékenységek alkalmasak arra, hogy megmozgassák a fantáziát, fejlesszék a finommotorikus képességeket, szem-kéz koordinációt, koncentrációt, türelmet és kitartást.

A gyurmázással valódi, térbeli, megfogható tárgyakat alkothatnak a kicsik. A festés lehetőséget ad a színek tanulmányozására, és a színkeverés kísérletezésére, akár ecsettel, akár az ujjunkkal próbálkozunk. Az aquarellum készletek különleges festési technikájával varázslatos képek készíthetőek. A homokszórós képek egészen csodálatos hatását gyönyörű élénk színeinek és a finom homokszemcsék által nyújtott különleges érzésnek köszönhetjük. A kreatív készletekkel egyedi ékszereket, szobadekorációt és saját elképzelés szerint mintázott használati tárgyakat készíthetünk. Kipróbálhatunk népies eszközöket is, melyekből készült babatakarók, „kötelek” elengedhetetlen kellékei lesznek szerepjátékoknak.

A kreatív játékok lehetőséget adnak elmélyült alkotásra vagy családi, baráti közös kikapcsolódásra is!

Kreatív szó jelentése: alkotó gondolkodás, leleményes, ötletes, alkotóképes, valami újat alkotni képes.

A kreatív gyerekek kevésbé unatkoznak, az új és szép megalkotása örömet okoz, képesek szebbé és mássá tenni környezetüket.

A gyerekek óvodás- és kisgyerekkorban a kreativitás páratlanul magas szintjét érik el. Megjelennek a művészi kifejezési módok, mint a rajz, festés, gyurmázás majd egyre komolyabb alkotó tevékenységek kerülnek sorra.

A kreativitás egyfajta merészséget jelent, hiszen minden alkalommal valami újat készítünk. Kicsit másképp keverjük a színeket, merészebb formákat hozunk létre, alkotásainkban egyre inkább megjelennek a ránk jellemző stílusjegyek. Nincs ez másképp a gyerekeknél sem.

Míg a kis cseperedő művészek kezdetben az utánzással próbálkoznak, hamar szabadjára engedik a képzelőerejüket és valódi művészi tevékenység veszi kezdetét.

Az alkotások maradandóak, így lehetőség van időről-időre visszatekinteni rájuk és figyelemmel kísérni a változást, fejlődést. Ezáltal fel tudjuk mérni gyermekünk erősségeit és gyengeségeit.

A kreatív tevékenységek jótékonyan hatnak, közérzetünkre, hangulatunkra és lelkivilágunkra. Egyszerre veszik igénybe az agyunk munkáját és támaszkodik az érzelmeinkre.

Egy-egy alkotás hűen tükrözheti gyermekünk lelkiállapotát. A felhasznált alapanyagok, színek, a megjelenített figurák mind-mind abból születnek, hogy milyen ingerek, örömök és bánatok érték őt a mindennapokban.

A tevékenységben való elmélyülés lehetőség ad arra, hogy teljesen kikapcsolódva, csakis az alkotásra koncentráljunk.

A kreatív játékok tagadhatatlanul hatékony fejlesztő eszközök, számos területen fejtik ki fejlesztő és támogató hatásukat. De nem csak ezért szeretjük őket!

Számos örömteli pillanatot okoznak az elkészült művek. Akár saját magának készíti a gyerkőc a ház, szoba díszeként, akár ajándékba készül az alkotás.

Remek elfoglaltság családoknak, barátoknak és igazi meglepetés feldobni egy szülinapi partit egy közös kreatívkodással!

Számos lehetőség közül választhatunk gyermekünk számára és valódi minőségi idő eltöltésére ad lehetőséget.

Fontos, hogy szem előtt tartsuk a gyermek életkorát, érdeklődési körét és egyéni képességeit! Így lehetővé tudjuk tenni számára, hogy az alkotás igazi öröm legyen és a munka végén elégedetten csodálhassa meg alkotását!