Ügyességi játékok

Ügyességi játékokat játszhatunk egyedül vagy csoportosan, ekkor viszont mindenképp egymást támogatva. Játék közben rendkívül jól fejlesztik a motorikus képességeket, koordinációt, koncentrációt, kitartást, közös játék esetén még a szociális kapcsolatokat is. 

Célbadobók, egyensúlyozók, horgászós játékok a klasszikus formába öntött külsőtől kezdve, a modern újra gondolt változatig egyedülálló, széles választékban.

Koncentrálj, légy türelmes, a siker Rád is vár!

Nézet:
Sorrend:

Az ügyességi játékok már kisgyermekkorban megtalálhatóak a gyermekszobában. A legegyszerűbb ki- és bepakoló játékok, formakeresők, párosítók által észrevétlenül, folyamatosan ügyesednek a gyerekek.

Készségek és képességek tucatjait fejleszthetjük a játékok által.

A különböző dobójátékok, mint a célbadobó, karikadobáló, létrás célbadobó remekül fejlesztik a szem-kéz koordinációt, kitartást. A szabadban is kiválóan használhatóak, így egy kerti parti könnyedén játékossá tehető velük, főleg, ha velünk van a fekete macska.

Egy Tojás partyra mindenképp érdemes ellátogatni, de az biztos, hogy a nevetéstől szem nem marad szárazon. Hatalmas kacagások kísérik ezt a kedves játékot, ahol nagy szükség van a jó koordinációra, koncentrációra és kellő kitartásra.

A Jenga játékokat játszhatjuk versengve, hogy kinél dől le a torony, de érdemes úgy is játszani, hogy közös célt tűzünk ki és arra törekszünk, hogy együtt a lehető legmagasabb tornyot építsük meg. Így máris fejleszthetjük a szociális kapcsolatokat, kooperációt, ezen túl pedig a térlátás, logika, türelem és tolerancia is észrevétlenül fejlődik.

A marokkó hagyományos és óriás változata is nagyon kedvelt. Szem-kéz koordinációban, finommotorikában verhetetlen.

A kicsik nélkülözhetetlen játéka a horgászós játék. Számtalan verzióban létezik. Lehet fából, műanyagból, mágnessel, vagy klasszikus kampóval/horoggal. Az Óriás horgászkészlet azonban nem mindennapi kapással kecsegtet. Felsorolni is alig lehet, hogy mennyi területen fejleszt ez az egyszerű játék. Logika, szem-kéz koordináció, koncentráció, kitartás, türelem

Az egyensúlyozó játékok kicsiknek és nagyoknak is meglepően komoly kihívással bírnak. A klasszikusok mellett igazi harc folyik az Éhes krokodilért, és ha őt már sikerült megetetnünk, akkor beállhatunk az Izompacsirták mellé edzőnek.

A golyókergetők tökéletes útitársak, a csipeszes válogató és szortírozó játékok pedig igazi elmélyülést tesznek lehetővé a játékban.

A kínálat végtelen, így lehetőségünk van arra, hogy olyan játékot válasszunk, ami korhoz, fejlettségi szinthez és érdeklődési körhöz leginkább illik.

Egy jól megválasztott ügyességi játék hatalmas sikerélményt és sokórányi boldog játékidőt hozhat!

Mi is figyelemmel tudjuk kísérni gyermekünk fejlődését és jól megválasztott eszközökkel, ügyességi játékokkal erősíteni, fejleszteni, támogatni tudjuk azokat a készségeket, képességeket, amikben esetleg gyengébb.

Az ügyességi játékok választékában sok olyan terméket találunk, amivel egyedül is remekül lehet szórakozni. Érdemes azonban kipróbálni a közös játékra csábító eszközöket, hogy gyermekünkkel, családunkkal, barátainkkal minőségi közös idő eltöltése váljon lehetővé.