Tudományos / Felfedező játékok

„Nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat” – tartja a mondás. Lehet szakadó eső, szikrázó napsütés vagy éppen vihar előtti csend, az időjárás minden formában kicsalogatja a gyermekeket a szabadba. Kíváncsiságuk határtalan, ösztönösen vonzódnak a természethez és szeretnek mindent kézbe venni, alaposan megvizsgálni.

Ezekben az izgalmas kalandokhoz kínálunk kifejezetten gyermekkezekbe készült felfedező eszközöket. Bogárvizsgálók, rovarnagyítók, mikrószkopok, távcsövek és iránytűk. Csodás térbeli kirakókat, melyek játékosan ismertetik meg az élővilág egyes szegmenseit. Világtérképet és földgömböt, ami egyik gyerekszobából sem hiányozhat. A nagyobbaknak pedig tökéletes választás a 3D mechanikus modellek megépítése, működésbe hozása.

Nézet:
Sorrend:

Esőben lehet pocsolyába ugrani és csigákat gyűjteni, napsütésben megleshetjük a köveken sütkérező gyíkokat, míg tavasszal kedves ismerősként üdvözöljük a bodobácsokat. Ennyi azonban nem elég. Minél közelebbről meg kell figyelni a bogarak mintázatát, az apró lábak számát, a katicabogarak pöttyeit.

Már maga a megfigyelés is igazi móka, de amint alkalmunk van a megfigyelés idejére egy bogárvizsgálóba csalogatni, kezdődhet a tudományos felfedezés. Rengeteg hasznos információt tanulnak meg a gyerekek játék közben az őket körülvevő természetről. Izgalmas időszak ez a kicsik életében és nem szabad ebből nekünk, felnőtteknek sem kimaradnunk.

Igazi, tartalmas időtöltés lehet ez mindannyiunk számára. Amíg a gyermekek mini környezetismeret órát tartanak, addig nekünk is lehetőségünk van kicsit lelassulni és rácsodálkozni a természet apró szépségeire.

A túrázások során hasznos eszköz az iránytű. Észrevétlenül tanulják meg a gyerekek az égtájakat, irányokat.

A távcsövek segítségével messzi tájakat fedezhetünk fel, egy vadászlesről pedig kis szerencsével az erdő mélyén bújkáló állatokat is megkukucskálhatjuk.

Egy biztos, hogyha a gyerkőc imád a természetben lenni, hogy kiélvezze a növények és állatok közelségét, akkor a távcső, a nagyító, a bogárvizsgáló készlet és a többfunkciós megfigyelő játék is garantáltan el fogja nyerni a tetszését.

Számos olyan játék is megtalálható a kínálatban, ami a természetkedvelő gyermekeket a lakásban is elkápráztatja. A térbeli kirakók mesés elemei észrevétlenül bővítik a tudásunkat. Csodás kiegészítői lehetnek különböző építőjátékoknak.

A földrészek tanulmányozásában segít a világtérkép és föld kirakó, valamint a földgömbök.

A 3D mechanikus famodellek a nagyobb gyerekeket és felnőtteket egyaránt lázba hozzák. Maga a modell elkészítése is hatalmas élmény, de amikor az elkészült mű életre kel, az igazán megmozgatja a saját fogaskerekeinket is.

A tudományos és felfedező játékok segítségével hozzásegítjük gyermekeinket ahhoz, hogy a hozzájuk közel álló, fontos dolgokat jobban megismerjék, ismereteiket bővítsék.