Logikai játékok

A logikus gondolkodás fejleszthető, tanulható. A logikai játékok sokrétűsége miatt, már egészen kisgyermek korban kipróbálhatóak. Fontos viszont, hogy a gyermek életkorán túl megfigyeljük egyéni adottságait, érdeklődési körét. Ezzel elkerülhetjük, hogy ne érjék kudarcok, és a logikai játékok a játék öröme mellett igazi fejlesztő játékok is legyenek.

A megszerzett tudás érték, mely folyamatosan hasznunkra van életünk során. 

A logikai játékoknál már komolyan kell gondolkodni, hiszen a szerencse már kevésbé játszik szerepet. Éppen ezért folyamatosan fejlesztik a gyermek térlátását, felhívják figyelmét a különböző összefüggésekre, fejlesztik a feladatmegoldó képességüket és kombinatív készségüket. Ezek olyan készségek és képességek, melyek az élet számos területén nagy segítséget nyújthatnak majd.

Nézet:
Sorrend:

Minden játékkal töltött idővel egyre többet tanulhat gyermekünk, és ébren tarthatjuk benne a vágyat az újabb kihívások leküzdésére.

Mire iskolába kerülnek, számos olyan készséggel rendelkezhetnek, amire mi szülők nem is gondolnának. Ilyen hatása lehet a játszva tanulásnak.

A logikai játékokban fontos szerepet kap a matematika. A játék során fejlődő készségek és képességek nagy segítséget fognak nyújtani később a matematika alapú tantárgyaknál.

A játék segítségével felvetünk egy problémát, melynek megoldása elsősorban maga a játék célja lesz. Később azonban sokat tanulhatunk ebből.

A Tangram játékok észrevétlenül vezetnek be a geometriába. A különböző alakzatok révén komoly munkára foghatjuk a térlátásunkat.

Rengeteg lehetőség van arra, hogy gyermekünk egyedül is kipróbálhassa magát ezen a területen, az egyszemélyes játékoknak köszönhetően.

Számos logikai mágneses játék is önálló játékra hívja a gyermekeket, s mindeközben méretük és anyaguk miatt remek utazó játékok is egyben, hiszen a mágnes lehetővé teszi, hogy a kisebb-nagyobb alkatrészek ne potyogjanak, guruljanak szerteszét. Kedves grafikával, számos feladvánnyal találják szembe magukat és ahogy sorban haladnak az egyre nehezebb megoldandó helyzetek felé, észrevétlenül fejlesztik magukat.

Vannak játékok melyeknek a nagyobbak sem bírnak ellenállni, és komoly próbára teszi a kitartást és a türelmet.

A Rubik kocka, mint örök klasszikus, minden kézbe jól illik és addig-addig tekerjük míg rá nem jövünk a logikájára (ha nem is rekord idő alatt).