Mulungu Blog

Melyiket válasszam? Félhold egyensúlyozó...

2019.03.18 10:48

Internetes vásárláskor nem adatik meg a lehetőség arra, hogy a különböző érzekszerveinken keresztül alaposan szemügyre vegyük az adott játékot, ami alapján aztán könnyebben döntésre jutunk. Érzéseket átadni virtuálisan nem lehet, de arra gondoltunk talán segítséget tudunk nyújtani bővebb ismertetőkkel.

Ebben az írásban próbálunk rávilágítani arra, hogy mi a különbség az eltérő felületkezeléssel készülő Félhold egyensúlyozók között.

Kezdeném a lakkos felülettel, mert az volt az első és egyetlen, amikor felkerült a polcra a termék.

Talán ez az, amit mindenki könnyen el is tud képzelni. Adott egy világos színű fa (nyír) ami megmunkálás után egy színtelen védőréteget kap. A fa színe változatlan marad, mondhatni a lakk egy burkot képez rajta, ami által ellenálló lesz. Talán a leghétköznapibb hasonlat a lakkos parketta, aminek a felületét mindenki ismeri. (Már nem készítjük.)

Jött az újítás, változtatás gondolata és mivel mi a természetes, bio vonalon kezdünk el gondolkodni először, beleszerettünk az olajos megoldásba.

A felhasznált anyagot tekintve gyermekbarát, környezetünk és egészségünk védelme érdekében kizárólag megújuló nyersanyagokat és nem mérgező ásványi pigmenteket használunk.

Mindjárt azzal kezdeném, hogy a kezelést követően nem marad olajos a palló.

A szépen megmunkált nyers fára kenjünk az olajat, ami éppen annyit szív magába, amennyit kell. Ez azt is jelenti, hogy a fa már nem vesz fel több nedvességet később. Vízálló, légzésaktív marad megőrizve a fa rugalmasságát (persze ettől még nem lesz fürdős strandjáték :-)).

Ami a színét illeti, a natúr esetében (színtelen olajat használunk) enyhén sárgás lesz a növényi olajoknak és gyantáknak köszönhetően. Sokkal szebben adja vissza a fa természetességét, emeli ki az erezetét. A gyönyörű selyemfényű felületről akár enni is lehet, és még a felülete is kevésbé csúszós (mint mondjuk egy lakkosnak).

A paliszander és a mahagóni egyensúlyozó annyiban tér el a natúr olajos Félholdtól, hogy az olaj meg van színezve természetes pigmenttel. Mindkét színárnyalat dekoratív és kedvelt napjainkban. Előnye, hogy sokkal kevésbé kényes, hiszen egy sötétebb (bíbor-vöröses-barnás) színről van szó.

Képen pedig így néznek ki (natúr, mahagóni, paliszander)