Mulungu Blog

Babázás waldorf babával

2019.09.11 10:15

Waldorf baba - egyszeri és megismételhetetlen, akárcsak a gyermekeink!



Kisbabát várva rengeteg dologra igyekszünk felkészülni. Kialakítjuk a kis kuckóját, beszerezzük a ruhácskákat és óhatatlanul is bekerül a kuckóba egy kis védelmező jó barát. Kutyus, cicus vagy épp egy rongybaba… Ehhez a kispajtáshoz sokszor hosszú évekig ragaszkodik is gyermekünk.
Ahogy közeleg egy szülinap, Karácsony vagy egyéb ajándékozós alkalom, megfogalmazódik bennünk, hogy talán örülne már egy babának is.
Egy babának, akit reggel felébreszthet, napközben a játék részese lehet, este pedig együtt betakarjuk és bizony jóéjt puszit is kaphat. Eljátszatja vele minden örömét és bánatát, újraélheti a játszótéri „elvették a lapátomat” vagy a hintázás örömét.

Kisfiúk és kislányok egyaránt. Hiszen mindenkinek vannak élményei, amit jó megosztani, eljátszani valamivel.
Sok esetben a babázást lányos játéknak gondolják helytelenül, cserébe viszont a kislányok sem kapnak autót, vonatot pedig miért ne tologatnák el ők is? Még brümmögni is tudnak hozzá sőt, felnőtt nőként autót vezetnek.
Ugyanúgy a „kisfiúk szociális fejlődéséhez, érzelmi intelligenciájához, párkapcsolati „alapkészletéhez” annál inkább van köze annak, ha nem hagyják őt babázni”.


A sokat babázó gyermekek szociálisan érzékenyebb, érzelmileg gazdagabb, társnak használhatóbb, szélesebb látókörű és rugalmasabb, megértőbb, empatikusabb emberekké válnak.


Milyen babával ajándékozzuk meg gyermekünket?

A mi választásunk egyértelműen a waldorf babákra esett. Hogy miért?

Ezek a babák, puha, meleg, ölelgetős babák. Természetes alapanyagokból (elsősorban gyapjú és pamut) készülő, egyedi kézműves termékek. Gondos kezek készítik el, s a gyerekek kezében életre kelnek.
Minden baba egyszeri és megismételhetetlen, akárcsak a gyermekeink.

A waldorf babák szeme és szája jelzésértékű. A gyermek játék közben bármilyen érzelmet beleképzelhet a baba arcába. Így maximálisan teret adunk a gyermeki fantázia kibontakoztatásához, ezzel is fejlesztve érzelmi világukat. Láthatják mosolygósnak, bánatosnak, boldognak és szomorúnak. Csakúgy, mint saját magukat.

Méretük és kidolgozásuk eltérő, így könnyedén ki tudjuk választani az életkorhoz leginkább illő babát vagy manót.


A legkisebbek számára marokba illő babácskát ajánlunk. Az apró kezekbe könnyen elfér és bárhová magukkal tudják vinni.


Kisovisok már a plüssruhás manókkal is jól boldogulnak, míg a nagyovisok és kisiskolások szépen játszanak a kisebb és nagyobb öltöztetős babákkal is.


A waldorf babák és manók nem tucattermékek. Egyedi kéréseket is figyelembe tudunk venni. A babák szeme és haja, a viselt ruha színe választható, így igazán személyre szóló lesz az ajándék.

Megnézem a termékeket