Mulungu Blog

Természetes művészeti kellékek - méhviaszgyurma

2019.09.30 10:55

A Stockmar méhviaszgyurmával minden érzékszervünkön keresztül megtapasztalhatjuk az alkotás gyönyörűségét!

Mi teszi különlegessé a Stockmar méhviaszgyurmát a többi gyurmától?

A kemény lapocskából lecsípett kisebb-nagyobb darab a kéz melegére könnyen formázhatóvá válik, mivel kezünk hőmérséklete kissé megolvasztja a viaszt, így az különböző módon alakítható. Még a legkisebb kezekben is meglágyul a gyömöszölés, hengergetés, simogatás hatására.

Az elkészült alkotások idővel kikeményednek, de fényes ragyogásuk megmarad és korlátlan ideig megőrzik szépségüket.

A termék nagy előnye, hogy később a színek szétválaszthatók és újra formázhatók vagyis soha nem szárad ki.

Miért fogja szeretni a méhviaszgyurmát az egész család?

Tiszta, méhviasz illata vonzó mind a gyermekek, mind a felnőttek számára.

Lehellet vékonyra gyúrható, így a legapróbb részletek is kidolgozhatók. Finom, aprólékos mozdulatokkal virágszirmokat vagy akár áttetsző pillangószárnyat is varázsolhatunk.

Széles színválasztéka igazi élménnyé teszi a művészkedést.

Nem morzsolódik vagy kenődik.

Kiváló minőségű, környezetbarát anyagok felhasználásával készül, tiszta méhviasz hozzáadásával.

Elősegíti a finommotoros fejlődést, és lehetővé teszi a művészi kifejezést érzékszerveinken keresztül.

Érdekesség

A Waldorf iskolákat a kéz, a szív és a fej iskoláinak is szokás nevezni.

A kéz iskolája, mert a végtagok fejlesztésén keresztül nevelei és erősíti a gyermek akaratát, ezért a kézimunka, kézművesség már az óvodában is a mindennapok részét képezik.

Tények és tévhitek

A Stockmar méhviasz gyurmái 30% természetes méhviaszt tartalmaznak, se többet, se kevesebbet.

Ennek oka, hogy az ebben a mennyiségben hozzáadott méhviasz még nem változtat a színek árnyalatán, és a megfelelő modellezhetőséghez, formáláshoz is pont ennyire van szükség (ha több kerülne bele, ragacsossá válna).

A felhasznált anyagok között valóban szerepel a paraffin is, amitől sokan megijednek.  A paraffint az élet más területein is széles körben használják, például kenőcsökben, élelmiszerekben, de még az orvosok is mérgezés esetén hashajtóként. Az emberi testben való lerakódásnak a veszélye állandó bevitel esetén áll fent. Nyugodtan mondhatjuk, hogy gyurmázáskor ettől nem kell tartani.

Szakértők szerint magas hőmérsékletre való melegítéskor valóban rákkeltő anyagok szabadulnak fel. Káros hatása tehát azokra az emberekre veszélyes, akik a paraffin melegítése során keletkező gőzöket hosszú ideig belélegzik, így nem gondolnánk, hogy gyurmázás közben érvényesülni tudna a paraffin ezen egészségre káros hatása sem.

Megnézem a termékeket!