Mulungu Blog

Waldorf termékek

2017.02.16 15:41

A Mulungu weboldalán széles választékát találhatjátok különféle ’waldorf termékeknek’.

Ajánljuk MINDENKINEK függetlenül attól milyen intézménybe jár valaki.

Waldorf baba / manó - gondolva elsőként a legkisebbekre

A baba a gyermek egyik legfontosabb játéka, valóságos társa, hiszen a babázás a gyermek lelkére és fantáziájára nagy hatást gyakorol. A baba a lélek egy darabja. A fiúknak általában nem adnak babát, pedig – mivel nekik is van lelkük-, a babához is joguk van. A gyermek a babázás során önmagát éli meg: rávetíti örömeit, bánatait, és segíti feldolgozni életének mindennapi történéseit. Kedvenc babájával alszik, magával viszi idegen helyekre, ami ezáltal biztonságot nyújt a számára. Az igazi baba lelket melengető, puha tapintású, jó érzés megölelni, dédelgetni, gondoskodni róla, ezáltal feléleszti a gyermekben az igazi anyai, apai ösztönöket. A babák arca jelzés értékű, a végtagok egyszerűek. Ez az egyszerűség segíti megtartani a gyermekben élő belső képeket, és hozzájárul a fantázia fejlődéséhez.

 

Stockmar Méhviaszgyurma - mely ragyogó, selymes színeivel motivál

Segít megismertetni a gyerkőccel a kitartás, az akarat fogalmát, mert bizony az anyag a kéz melegétől, az apró "gyúró" mozdulatoktól lesz lágyabb, formázható, s ez nem egy-kettőre következik be. 

Egyszerű a használata, nem kenődik, nem törik, és nem fog meg semmit. Később a színek könnyen szétválaszthatók, így újra és újra felhasználható. A megmunkálás után ismét kikeményedik.

 

Stockmar Méhviaszkréta - TÉGLA

Ceruza és tégla formában is kapható, de most a téglákat emelnénk ki formájuk, nagyságuk miatt, mivel ezeket  a legkisebb kezek is könnyen fogják meg és nem kényszeríti rá a gyermeket a helytelen ceruzafogásra.

Sarkaival egészen vékony vonalakat is húzhatunk, míg vastagabb oldalaival nagyobb felületeket is könnyedén satírozhatunk. A méhviaszkrétákkal való alkotás élménye hamar sikerélményt nyújt a gyerekeknek és megszeretteti velük a rajzolást.

Kiadós, tartós, nem törik, alapanyaga természetes.

 

Lyra Super Ferby ceruza

Natúr borítású, élettel-teli színekkel rendelkező ceruza.

3oldalú a kiképzése a kézbe simul, így megkönnyíti a helyes ceruzafogást.

Vastag ceruzabél (6,25mm!), jól hegyezhető = hosszú élettartam!

Félhold egyensúlyozó által - eddig nem tapasztalt - új mozgásélményben lehet részük.

A kellemes tapintású, fából készült eszköz kiváló fejlesztő jelentőséggel bír, ugyanakkor remek szórakozást nyújt minden játszani vágyó apróságnak otthonra és intézményben egyaránt!