Mulungu Blog

40 éve tekerjük a Rubik kockát

2014.06.18 11:17

Kerek évfordulót ünnepel a világ legismertebb logikai játéka, a Rubik kocka!

„A találmány lényege abban van, hogy a nagy kockát alkotó 27 elem, szétszedés, tehát a nagy kocka megbontása nélkül hozhatók új helyzetbe, aminek eléréséhez, egyetlen homológ művelet: a nagy kocka bármelyik lapját alkotó kilenc kis kockának elforgatása szükséges.” Ezekkel a szavakkal írta le a szabadalmát ifjabb Rubik Ernő, melynek a „bűvös kocka” nevet adta. Eredetileg csupán 2x2x2 méretű volt és szemléltető eszköznek készült, hogy be lehessen mutatni a testek térbeli elfordulását. A színek segítettek a szemléltetésben és a felismerésben, hogy a bűvös kocka egy nagyszerű logikai játék is egyben.

A Mulunguban is megtaláljátok a jól ismert 3x3x3-as Rubik kockát.

A klasszikus változat nem forog elég gyorsan? Próbáld ki a különleges V-Cube versenykockát, mely belesimul a kézbe, továbbá anyagában festett változatuknál nem áll fenn annak a veszélye, hogy a színek lejönnek, sérülnek.

Kezdő vagy a logikai játékok világában, de úgy érzed nincs megoldhatatlan feladat számodra, akkor tedd próbára kitartásod és türelmed további izgalmas játékokkal.

           

Ennél több kihívásra vágysz vagy különleges dizájnra, de nem találod az áruházban? Hívj vagy írj e-mailt és megpróbáljuk beszerezni a Neked való játékot!