Mulungu Blog

Játékok babáknak

2017.04.07 16:37

Mit vegyünk a legkisebbeknek?

 

Már ebben a korban is a legfontosabb a mozgásfejlődés. Az újszülöttek - jó esetben - a nap nagy részét alvással töltik, ezért játékok helyett sokkal nagyobb öröm a babának (és a mamámank is ;-) ) az Adamo hinta.

A "sokat alvó" csecsemőkből egy kettőre érdeklődő kis lények lesznek, akik eleinte hanyatt fekve nézegetik a körülöttük lévő dolgokat. Vannak gyerekek akik egész hosszasan képesek a kiságyuk fölé helyezett körforgókat "bűvölni". Ugyancsak jó móka lábbal rugdosni a babakocsiláncot.

Később mikor már képesek a kezükkel is manipulálni, valamint hasra tudnak fordulni jöhetnek a különböző tapintású babajátékok - napocskás csörgő, fonott kockacsörgőkarika - amik felkeltik az érdeklődésüket és jó szolgálatot tesznek a fogzás idején is.

Csörgő-zörgő, pörgő-forgó játékokkal pl. a rumbatökkel irányíthatjuk a gyermek figyelmét, megnézhetjük, hogy a hang irányába fordítja-e fejecskéjét.

Kúszó-mászó csemetéket ösztönözhetjük csörgőladbával, kukucskáló játékokkal a helyváltoztatásra, hadd fedezze fel környezetét.

Ülni tudó babák utánozva szüleiket, szívesen vesznek kezükbe könyvet vagy mobiltelefont :-O. A fa képeskönyveket nyugodtan lapozgathatják, nyálállóak ;-).