Mulungu Blog

Kertészkedés gyerekekkel

2018.04.19 09:10

A gyerekek imádják utánozni a felnőtteket, így van ez a kerti munkáknál is. Garantáltan élvezni fogják a ház körüli teendőket, ha kezükbe megfelelő gyermek szerszámokat adunk.

A kertészkedés legnagyobb vonzereje a gyerekek számára abban rejlik, amikor megtapasztalják, hogy munkájuk gyümölcse akár ehető is. A legfinnyásabb anti zöldség- és gyümölcsevő gyerekek is befogadóbbak lehetnek, hiszen ezeknek az íze felülmúlhatatlan.

A földben való turkálást, a pancsolást már az egészen kicsik is élvezik, így segítségünkre lehetnek például az öntözésben. Vethetünk el magokat (szerencsés gyorsan kibújó növényeket választani), így a fejlődést is nyomon követhetik, a kezdetektől megismerhetik a természet körforgását. Bevonhatjuk őket a palántázás, ültetés folyamatába is . A kisiskolások pedig (még) szívesen segítenek a gyomlálásban / kapálásban. 

Ne feledkezzünk meg az állatvilágról sem, hiszen a virágzásnak indult növényeink garantáltan odavonzzák majd a bogarakat. Gyerekek körében talán nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy egytől egyig mind kedvelt faj. :-) Legyen szó "jó fiúkról" (katica, fátyolka, pók, imádkozó sáska, darázs, fülbemászó) vagy kártevőkről (meztelencsiga, cserebogár, tetvek, bolhák).

A gyerekek kiváncsiak, imádnak bogarászni, ezért érdemes nyitott szemmel járni és közelebbről szemügyre venni a különféle rovarokat. A környezetbarát anyagokból készült felfedező játékokkal, lehetőségük nyílik megismerni a parányi élőlények minden porcikáját.

Akinek nincs kertje se keseredjen el, hiszen balkonládában, cserepekben is lehet mini konyhakertünk vagy színpompás virágoskertünk, ahová oda találnak majd a rovarok is! ;-)

Ajánlott termékeink a képre kattintva tekinthetők meg!