Társasjáték / Memória / Dominó

A közös időtöltés egyik legjobb módja a társasjáték, gyermekek illetve gyermek és felnőtt között.

Ezekhez a játékokhoz a gyermekeknek a szellemi készségeiket kell használniuk, pontosan ezért a kikapcsolódás mellett remek fejlesztő hatása is van. Fejlesztik a türelmet, a kompromisszumkötés képességét és a logikus gondolkodást, mindezt észrevétlenül, játékosan családi / baráti körben. 

társasjátékok sokfélék lehetnek, hiszen vannak a mindenki által ismert klasszikusok, mint a dáma és a sakk, esetleg a marokkó, vannak a kooperatív, tehát csapatmunkát igénylő, összetettebb játékok, illetve a gyors, pörgős, úgynevezett party társasjátékok, melyeket családi összejöveteleken, szülinapi bulikon és hasonló alkalmakkor érdemes elővennünk. Nélkülözhetetlenek a kis helyen elférő kártyajátékok és játszva tanítanak a különböző oktató és fejlesztő társasjátékok. Emlékező képességünket és koncentrációnkat fejlesztik a memória és dominó típusú játékok.

Számtalan játék mérete és praktikus csomagolása révén remek utazójáték is egyben, ezzel is könnyebbé téve egy-egy hosszabb utazást vagy várakozást.

Egy biztos, ha szeretnénk garantált szórakozást gyermekeink számára, egy társasjátékkal nem nyúlhatunk mellé!

A társasjáték amellett, hogy remek kikapcsolódást jelent bármelyik korosztály számára, komoly fejlesztő hatással bír.

Gyermekünk a játék által ismerkedik a környezetével, a közösségi élettel, észrevétlenül tanul és fejlődik.

A játék egyaránt fejleszti a fizikai, érzelmi, kognitív, és kommunikációs készséget, illetve a döntési képességet. 

Mielőtt megismerünk egy társasjátékot, körülleng bennünket a felfedezés izgalma. Azzal, hogy kinyitjuk a dobozt és végigtapintjuk a tartalmát, megszámoljuk, sorba rendezzük, tanulmányozzuk.

Előtör belőlünk egy kreatív alkotóerő. A játék elemei és grafikája magával ragad. Elkalandozunk egy képzeletbeli világba, ahol feladatok várnak ránk. Számos érdekes karakter, izgalmas helyszín tárul elénk, melyek segítségével tovább fejleszthetjük képzelőerőnket.

A közös játék egyfajta szociális tevékenység, melynek során a gyerekek egy sor, az élet során fontos készségüket fejlesztik. Gyakorolhatják, hogy hogyan kell osztozni, kivárni a sorunkat, együttműködni, sportszerűnek lenni, tanulni a hibáinkból, elfogadni a veszteséget, vereséget. Mindez fejleszti a másokhoz való pozitív viszonyulást, a kommunikációt, a kritikus gondolkodást, az információk elemzését, a problémamegoldást, a szabályokhoz való igazodást.

A társasjátékok segíthetnek abban, hogy a gyerekek megtanuljanak előre gondolkodni, előre tervezni. Többszöri játék során a gyerekek megismerik, hogyan vezethetnek a különböző döntések különböző eredményekhez, és segítik a bölcs döntéshozatali készség kialakulását.

A játékok nagy része segítik a matematika és a térbeli gondolkodás fejlődését. Gyakori feladat, hogy meg kell számolni a táblán a lépéseket, vagy össze kell adni a kockadobások értékeit. Sok táblás és kártyajátéknak elengedhetetlen része az olyan dolgok kitalálása, mint hogy hányat kell lépni, hogy egy bizonyos mezőre érjünk. Az ilyen helyzetek lehetővé teszik, hogy észrevétlenül tanuljanak, gyakoroljanak a gyerekek.

A közös családi társasozós estékből egész életre szóló hagyományt teremthetünk sok-sok nevetéssel, beszélgetéssel, tanulással és a játék általi fejlődéssel.

A minőségi idő eltöltéséhez tökéletes választás a társasjáték! Weboldalunkat böngészve számos korosztály részére találhat különböző típusú társasjátékokat. Jó böngészést!