Mulungu Blog

Elvarázsolt labirintus

2018.01.05 21:50

Varázslók, titokzatos labirintus, láthatatlan falak, kincsek...

Nagy öröm, hogy ismét sikerült egy olyan társasra szert tenni (a Pókháló után), ami bár nem újdonság a piacon, de az egész családnak szórakoztató élményt nyújt. A játék pedig nem más, mint a 2009-es Év Játéka díj nyertese, Az elvarázsolt labirintus.

Nem gondoltam volna, hogy egy memóriajáték ennyire élvezetes is lehet. Az ötletes kivitelezésnek köszönhetően, számtalan variációs lehetőségünk van a pálya megépítése során, így gyakorlatilag nem lehet megunni, sőt megtanulni sem. A szabályok egyszerűen és gyorsan tanulhatók.

Lássunk a játék menetéről egy kis ízelítőt.

Megépítjük a földalatti labirintusunkat úgy, hogy közben arra azért figyeljünk, hogy minden mezőnek legyen legalább egy bejárata :-). Majd ráhelyezzük a játéktáblát, elmondjuk a varázsigét (amit már álmomból felébresztve is tudok).

"Labirintus, pörögj-forogj, tűnjenek el a falak, megleljük az utakat!"

Ezt követően a sarokban lévő startmezőre felhelyezzük a varázsló tanoncunkat.

Most jöjjön egy kis fizika, mert mindegyik figura mágneses és a játéktábla alsó láthatatlan labirintusaiban egy kis fém golyót visz majd magával a tábla alsó részén mindaddig, míg egy falnak nem ütközik.

Szóval miután mágikus varázslattal a golyót is magához vonzotta a kis tanoncunk, húzunk a zsákból egy korongot, amin varázsjelek vannak (ahogy a játéktáblán is). Majd dobunk a kockával és a varázslónkat csúsztatva megpróbálunk mielőbb a kihúzott varázsjelig eljutni anélkül, hogy falba ütköznénk a golyónkkal.

Persze ez így egyszerűnek tűnhet, pedig korántsem az, hiszen nem árt figyelemmel kísérni a többi tanoncot sem, hogy elénk táruljanak a labirintus láthatatlan falai. 

Aki nyerni szeretne annak az 5 korong megszerezéséhez muszáj lesz koncentrálnia és használni a memóriáját.

Higgyétek el a játék szülőknek és különböző korú gyerekeknek egyaránt kihívás.

A gyerekek szerint különösen szórakoztató, mert mindig lehet nevetni a felnőtteken, mikor leesik a golyó és kezdhetik az útjukat előről...

5 éves kortól 65 éves korig tesztelve és jelentjük osztatlan sikert aratott, ezért már webáruházunkban is megvásárolható!